© 2016 Serendipity Studio

GET IN TOUCH:

CONTACT US:

MIST ENCOUNTER

PROJECT INFO
Location: Taipei Fine Art Museum, TAIWAN
Site Area:1,080m2
Pavilion Area:427m2
Construction Price:NTD 3,500,000
Design Time:2016/04/16 - 2017/03/20
Construction Time:2017/04/05 - 2017/05/18

 

 

Mist Encounter is a summer pavilion stands in the large outdoor plaza in front of the Taipei Fine ArtMuseum. The summer sun and breeze will drift in and animate the scaffold and mesh structure. An indistinct mist will arise from the outer square and draw visitors to come closer. As visitors walk from the outer to inner square, they will be gradually enveloped by the mist, and things will appear and disappear as the mist alternately gets heavier and lighter. The effect will be similar to an experience of passing through a heavy fog in a magical forest.

 

Mist Encounter, initiating a spatial and art event about microclimate. It creates body awareness with mist and creates awareness of air conditioning renovations in the Museum. The constantly changing mist gives the unseen air flow & conditioning a comprehensible form, also let human bodies to perceive the ambient changes. Mist exhibits itself between the layers of meshes and structures- where one can observe the flow of mist, with the changes of blurred or cleared boundary, and penetrative or concealed view